Soccerskills

VOETBALACADEMIE

SOCCERSKILLS

Doordat de jeugd steeds minder op straat voetbalt, blijven technische vaardigheden achter bij hun ontwikkeling als speler. Een reden voor ons om dit op te pakken. Daarom zijn wij in 2006 gestart met een extra, aanvullende trainingsmogelijkheid voor kinderen van 6 t/m 18 jaar. Bij voetbalverenigingen is vaak de gelegenheid om specifieke trainingen te krijgen minimaal gezien de geringe trainingsuren. SoccerSkills is een aanvulling op trainingen bij voetbalverenigingen en zal middels een opleidingsplan de deelnemer op zijn/haar niveau verder ontwikkelen.

OPLEIDINGSPLAN

Soccerskills geeft training op basis van de bouwstenen:


Techniek.


Tactiek.

Fysiek.

Mentaal.

Teambuilding.

TECHNIEK

Wanneer je je tegenstander de baas wilt zijn, zal je eerst baas moeten zijn/worden over de bal. De basis van de trainingen zal dan ook deze bouwsteen zijn. De deelnemers zullen de volgende technieken leren: snel voetenwerk, balgevoel, basisbewegingen, schijnbewegingen, passeerbewegingen, passen en trappen, eerste balaanname en koppen. Dit alles, op koppen na, zal zowel met linker- als rechterbeen geoefend worden.

TACTIEK

De bouwsteen zal "onbewust" getraind worden. De deelnemer heeft d.m.v. een individuele actie zijn tegenstander uitgespeeld, dan heeft hij verschillende keuzes. Ook hierin zullen zijn onze hulp krijgen welke keuzes er zijn. En een verkeerde keuze is tenminste een keuze, vergeet dit niet.

FYSIEK

Spelenderwijs zullen de deelnemers de grondvormen (bijvoorbeeld: snelvoetenwerk, technische vorm) van voetbalbewegen ondergaan. Er zal ook specifieke aandacht geschonken worden aan coördinatiescholing door een ervaren coördinatietrainer.

MENTAAL

Bij de eerste oefening start de mentale training. Want hoe reageert de deelnemer wanneer de oefening (nog) niet gelijk lukt? Schopt hij de bal weg of gaat hij rustig door met oefenen. De situatie zal het leren en wij zullen de deelnemer hierbij helpen. Ook kijken we hoe andere deelnemers hier mee omgaan. Hoe gaat men om met materiaal e.d. allemaal belangrijke

zaken om te komen tot een goede voetballer.

REACTIES

Via via zijn wij bij Soccerskills terecht gekomen. Rafael heeft in het verleden bij diverse voetbalscholen getraind. Dit was meestal in groepjes van 10 tot 14 jongens. Wij waren op zoek naar iets meer persoonlijke aandacht.
Het groepje waarmee hij nu traint op zondag bij Soccerskills is gemiddeld met 5 - 6 jongens (minimaal 3 en maximaal 8 ongeveer). Er wordt veel de nadruk gelegd op functionele (trap)techniek en houding en veel minder op trucjes leren zoals je bij veel andere voetbalscholen ziet. Dit laatste ziet er natuurlijk leuk uit maar je hebt er eigenlijk niet zo heel veel aan tijdens een wedstrijd naar mijn mening.
Wat ook prettig is, is dat je van week tot week kunt bekijken of je wilt en kunt trainen. Je betaalt gewoon per training.
Al met al hebben wij dus goede ervaringen tot op heden.