woensdag 07 december 2011 14:18

Soccerskills biedt loopscholing aan

door  Wim Bouckaert

Naast het aanbieden van voetbaltechnische trainingen gaat nu ook de loopscholing verdere uitbreiding krijgen binnen Soccerskills. Ouders/verzorgers, ooms, tantes, kortom een ieder die zijn conditie wil verbeteren kan vanaf half januari terecht bij Soccerskills. De basis in deze manier van trainen is mooi en netjes lopen, ieder op zijn of haar eigen niveau. Geen saaie lange duurlopen waar menigeen een “broertje dood” aan hebben die ook nog eens een zware belasting voor de gewrichten zijn.

Coördinatietraining is een leuk en doeltreffend alternatief om te sporten en zo de conditie op peil te houden/brengen. Bijna alle spiergroepen komen aan bod waardoor deze training ook zeer geschikt is bij gewichtsbeheersing. Er zal op twee verschillende niveaus worden getraind, starters en de reeds actieve(re) sporters.Ook een op de persoon gerichte aanpak behoort tot de mogelijkheden, (op aanvraag) verder zijn er op verzoek mogelijkheden voor Nordic Walking (op aanvraag), duur en interval training (op aanvraag). Wanneer de vraag daar is behoren voetbalspecifieke trainingen, iets waar we met de jeugd al 6 jaar actief mee bezig zijn, ook tot de mogelijkheid.De training zal bestaan uit 20 min. coördinatietraining gevolgd door korte duurloopjes van maximaal 20 min, weer gevolgd door 20 min coördinatietraining. Eventueel volgt hierna nog het Nordic Walking. Men is geheel vrij om deel te nemen aan ieder gedeelte van de training, m.a.w. ook deeltrainingen zijn mogelijk. Trainingen zullen worden verzorgd door Wim van Gerven en Wim Bouckaert.

Wim van Gerven is een zeer ervaren coördinatietrainer die reeds bij meerdere topclubs uit de Bollenstreek werkzaam is geweest. Ado Den Haag, VVSB, Noordwijk, FC Lisse en natuurlijk Voetbalacademie Soccerskills hebben reeds van zijn diensten gebruik gemaakt. Zelf heeft Wim vroeger ook veel bereikt in de atletiek.. Na zijn eigen sportcarrière, waaronder nationaal loper 10 kilometer en Nederlands kampioen 5 kilometer, heeft hij zich gestort op het trainen van andere sporters. Diploma Conditietrainer voetbalspecifiek werd behaald bij, de toen bij Ajax in dienst zijnde, Laszlo Jambor.

Wim Bouckaert is eigenaar van de voetbalacademie Soccerskills waar hij nu ruim 6 jaar actief is. Tijdens de coördinatietrainingen van Soccerskills heeft Wim via Wim van Gerven de nodige dingen opgepikt. In deze 6 jaar heeft ook hij reeds grote ervaring in deze tak van sport opgebouwd.

Wim en Wim zijn naast Soccerskills ook actief bij de 45+ van Fc Lisse. Hier verzorgen zij ook de voetbal en coördinatietrainingen.

De trainingen gaan starten, bij voldoende animo, op 15 januari, tijdstip 10.00 uur, locatie sportterrein FC Lisse.

Kosten zijn € 35,00 per maand per persoon voor de groepstrainingen.

Opgeven via het inschrijfformulier op de site.

DSC05938

 

 

Laatst gewijzigd op: woensdag 07 december 2011 15:13