Opleidingsplan

Soccerskills geeft training op basis van de bouwstenen: Techniek, Tactiek, Fysiek en Mentaal/teambuilding. De basissteen is Techniek. Middels het enthousiastmeren van de deelnemers zullen zij zich gaan verbeteren. Ze zullen die verbetering ervaren en zich daardoor verder ontwikkelen. En zeg nu eerlijk wat is nu leuker om dingen te doen die je leuk vindt en waar je ook de verbeteringen van zal zien.

 

Techniek 

Wanneer je je tegenstander de baas wilt zijn, zal je eerst baas moeten zijn/worden over de bal. De basis van de trainingen zal dan ook deze bouwsteen zijn. De deelnemers zullen de volgende technieken leren: snel voetenwerk, balgevoel, basisbewegingen, schijnbewegingen, passeerbewegingen, passen en trappen, eerste balaanname en koppen. Dit alles, op koppen na, zal zowel met linker- als rechterbeen geoefend worden.

 

DSC06694_600

 

Tactiek

De bouwsteen zal "onbewust" getraind worden. De deelnemer heeft d.m.v. een individuele actie zijn tegenstander uitgespeeld, dan heeft hij verschillende keuzes. Ook hierin zullen zijn onze hulp krijgen welke keuzes er zijn. En een verkeerde keuze is tenminste een keuze, vergeet dit niet.

 

Fysiek

Spelenderwijs zullen de deelnemers de grondvormen (bijvoorbeeld: snelvoetenwerk, technische vorm) van voetbalbewegen ondergaan. Er zal ook specifieke aandacht geschonken worden aan co√∂rdinatiescholing door een ervaren co√∂rdinatietrainer.  

 

DSC06800_600

 

Mentaal / Teambuilding

Bij de eerste oefening start de mentale training. Want hoe reageert de deelnemer wanneer de oefening (nog) niet gelijk lukt? Schopt hij de bal weg of gaat hij rustig door met oefenen. De situatie zal het leren en wij zullen de deelnemer hierbij helpen. Ook kijken we hoe andere deelnemers hier mee omgaan. Hoe gaat men om met materiaal e.d. allemaal belangrijke
zaken om te komen tot een goede voetballer.